неделя, 16 март 2014 г.

ПУРИ


Едни много, много лесни и също така много вкусни постни сладки. Някои ги наричат Пури, други локумки или Снежни сладки. Правят се с малко продукти. Рецептата е от майка ми, а тя я знае от нейната майка (от баба ми). И така,започва "голямото" писане.



Продукти:

2 ч.ч. бира
1 ч.ч. олио
брашно, колкото поеме
около 500 гр. локум

пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

От бирата, олиото и брашното замесваме меко тесто,което не трябва да се лепи по ръцете.
Делим на топчета и разточваме всяко едно на кора с дебелина около 3 мм.




Режем на ленти. Слагаме по парче локум и прехлупваме по два пъти.
Печем на 180 градуса златисто.



Още горещи овалваме в пудра захар.



С помоща на цедка поръсваме обилно с пудра захар.







Това е всичко. Да ви е сладко!





1 коментар:

  1. Навремето много ги правих,но с вино.Много ги обичам и непременно ще пробвам и с бира.

    ОтговорИзтриване