четвъртък, 27 март 2014 г.

СИРОПИРАНИ ХАПКИ




Продукти:

 500 мл прясно мляко,затоплено
 2 яйца
 щипка сол
 1000 мл олио 
1 п.суха мая
 брашно,колкото поеме за меко тесто 
 масло за намазване 
орехи, стрити надребно  

За сиропа:

 800 грама захар
1000 мл вода
няколко капки лимонов сок 

 Начин за пригствяне:

 От продуктите омесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 40-50 минути. 
Делим тестото на 10топки.
 Разточваме всяко топче на тънко, намазваме с масло и поръсваме с орехи.
Навиваме на руло и режем на около 3 сантиметра парченца. 

Редим ги в тава на разтояние едно от друго за да не залепнат и оставяме да починат за 15-20 минути. 



Печем в предварително загрята фурна на 180 C до зачервяване . 

Още горещи заливаме с изтиналия сироп.




За да поемат сиропа добре е да изчакаме няколко часа.

Ако ги направите привечер ще са идеални за сутрешното кафе.










Няма коментари:

Публикуване на коментар