Необходими продукти:
1-1200 кг. свинско месо на порции
8-10 картофа
1 кромид лук
1 праз
1 морков
1червена (или зелена) чушка
1 стръкче магданоз и целина
олио, сол и пипер
2 бр. яйца
1 лимон
В тенджера слагаме олио, колкото да покрие дъното и запържваме месото.
Нарязваме зеленчуците на дребно. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на купчета.
Към запърженото месо добавяме зеленчуците (без картофите), сол и пипер на вкус.
Заливаме с вода и похлупваме. Оставяме да ври на слаб огън около час или докато омекне месото.
Прибавяме картофите и оставяме да поври за около 20 минути докато се сварят и картофите.
Готовата супа оставяме да поизстине.
В малка купа разбиваме много добре яйцата и прибавяме сок от 1 лимон.
С помоща на черпак взимаме от изстиналата супата и слагаме в купата с яйцата и лимона.
Изсипваме яйчената смес в тенджерата със супата и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
!!! За да добавим яйчената смес, супата не трябва да е гореща, за да не се пресекът яйцата.