сряда, 26 февруари 2014 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ


Да се почерпим с  Крем карамел. 
Да ви е сладко!





Продукти:

1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
8 яйца
ванилия
захар за карамелизиране (по 1 ч.л. на кофичка)


Затопляме млякото със захарта.
Разбъркваме няколко пъти, докато се разтвори захарта и оставяме да се охлади. Добавяме разбитите яйца и разбъркваме много добре.
Слагаме по 1 ч.л. захар във всяка купичка и поставяме на затоплен котлон докато се получи карамелен сос.




Изсипваме внимателно яйчената смес и поставяме десертът в метална тава, която наливаме с вода до средата на купичките.



Печем  на водна баня на 160-170 градуса до зачервяване на крема.




Оставяме десертът да се охлади и изваждаме от тавата.
Водата в тават не трябва да завира или да образува шупли.

 Наблюдавайте крем карамела и ако водата започне да завира допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.








Няма коментари:

Публикуване на коментар