сряда, 26 февруари 2014 г.

РЪЧЕН ХЛЯБ






Необходими продукти:

1 кг. брашно
1 с.л. оцет
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. хладка вода
1 п. суха мая
1 ч.л. захар
1 с.л. сол 

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята със захарта в 1/2 ч.ч. хладка вода.
Пресяваме брашното в дълбок съд.
Прибавяме солта и разбъркваме.
Добавяме олиото, оцета и хладката вода.
Забъркваме леко и добавяме шупналата мая.
Докато месим е добре да топим ръцете си в олио.
Трябва да се получи меко тесто, което да не лепи по ръцете.
Покриваме с кърпа и оставяме на топло да удвои обема си. 
Втасалото тесто делим  на топки по 550 гр. и оформяме.
Покриваме пак и оставяме отново да втаса.





Печем в предварително затоплена фурна на 190 градуса.





Няма коментари:

Публикуване на коментар