четвъртък, 27 февруари 2014 г.

СУПА СЪС СВИНСКО МЕСО




Необходими продукти:

1-1200 кг. свинско месо  на порции 
8-10 картофа 
1 кромид лук 
1 праз
1 морков
1червена (или зелена) чушка
1 стръкче магданоз и целина 
олио, сол и пипер 
2 бр. яйца
1 лимон


В тенджера слагаме олио, колкото да покрие дъното и запържваме месото.
Нарязваме зеленчуците на дребно. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на купчета.
Към запърженото  месо добавяме зеленчуците (без картофите), сол и пипер на вкус.
Заливаме с вода и похлупваме. Оставяме да ври на слаб огън около час или докато омекне месото. 
Прибавяме картофите и оставяме да поври за около 20 минути докато се сварят и картофите.
Готовата супа оставяме да поизстине.
В малка купа разбиваме много добре яйцата и прибавяме сок от 1 лимон.
С помоща на черпак взимаме от изстиналата супата и слагаме в купата с яйцата и лимона.
Изсипваме яйчената смес в тенджерата със супата и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.


!!!  За да добавим яйчената смес, супата не трябва да е гореща, за да не се пресекът яйцата.







Няма коментари:

Публикуване на коментар