сряда, 26 февруари 2014 г.

КРЕМВИРШКИ

Днес за закуска си похапнахме Кремвиршки. 
Този път ги направих по-различни на вид.
Стават лесно и бързо.



Продукти:

1 кг. брашно
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. хладка вода
1 п. суха мая 
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
13-15 бр. кремвирш

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята със захарта в половин чаша хладка вода.
В дълбок съд слагаме брашното, солта, олиото и оцета и разбъркваме.
Изсипваме хладката вода и замесваме леко.
Добавяме и маята.
Замесваме добре и оставяме тестото около 30 минути да си отпочине.
Трябва да се получи меко тесто.
Делим на топчета (по 100 гр.).





Пожелание поръсваме с кашкавал.




Печем в предварително затоплена фурна на 180-190 градуса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар