петък, 14 март 2014 г.

"КОК" - КЕКСОВИ БИШКОТИ С КРЕМ



ПРОДУКТИ:

5 яйца (отделно белтъци и жълтъци)
110 гр.захар
180 гр.брашно
1 ванилия

ЗА КРЕМА:

200 мл.прясно мляко
3 жълтъка
70 гр.захар
25 гр.брашно
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг.Добавяме по малко захарта.
Отделно бием жълтъците, след което ги прибавяме към белтъците.
Разбъркваме с шпатула.
Добавяме по малко от брашното и накрая ванилията.
Получава се гъста кексова смес.
Пълним сместа в пош с широк отвор.
Оформяме кръгли бишкоти върху застлана с хартия за печене тава.
Печем на 180 градуса около 15 минути,докато придобият лек златист цвят.
Докато печем сладките приготвяме крема.
Слагаме млякото на котлона в малка тенджерка да заври.
В отделен съд разбиваме жълтъците със захарта,брашното и ванилията.Вземаме по малко от горещото мляко и прибавяме към жълтъчната смес като бъркаме.
След това изсипваме всичката смес в млякото.
Варим на слаб огън при непрекъснато бъркане докато започне да се сгъстява.Оставаме настрана крема да поизсине.
Готовите бишкоти слепваме по две с крем.

Сладките може да се слепят с крем по желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар