вторник, 18 февруари 2014 г.

КЮФТЕТА ОТ ЗЕЛЕНИ ТИКВИЧКИ

Време е за обяд. Ето и моето предложение.



Продукти:

1 кг тиквички
1/4 ч.ч. олио
1 глава крумид и 2 бр. зелен крумид  нарязани на дребно
1/2 ч.ч. настърган кашкавал или стрито на дребно сирене по желание
3/4 ч.ч. галета
3/4 ч.ч. брашно
3 яйца
1/4 ч.ч. нарязани на дребно копър и джоджен
сол и черен пипер на вкус 
олио за пържене

 Измиваме тиквичките и ги настъргваме на ренде. Поръсваме ги с 1/2 с.л. сол и оставяме в цедка да се изцедят. Получава се около 4 ч.ч. тиквички. 
 В дълбок съд забъркваме изцедените тиквички с останалите продукти и разбъркваме добре. Получава се гъста смес. Този път за не сложих нито сирене, нито кашкавал.









 В тиган слагаме повечко олио, което загряваме добре. С  една супена лъжица гребваме от сместа и слагаме в тигана. Пържим до златисто и от двете страни.

 Сервираме с ориз, с млечна салата (тзатзики) или с пържени картофи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар