четвъртък, 20 февруари 2014 г.

ВИЕНСКА БАНИЦА

Вчера децата искаха да си хапнат нещо сладко и се чудех какво да им направя. Отворих си тетрадките с рецептите и обръщах листовете един след друг...какво да е, кое да направя... Исках да е нещо, което да не ми отнеме много време, а и да е повечко. И погледът ми се спря на тази рецепта. Стана много вкусна. Споделям рецептата си с вас и ви черпя по едно парче. Да ви е сладко.





Продукти:

1 пакетче краве масло
1 кубче мая
щипка сол
3-4 яйца
400 мл прясно мляко

За сиропа:

5 ч. ч. вода
4 ч. ч. захар

Начин на приготвяне:

 От яйцата, млякото, солта, маята и брашното замесваме меко тесто.
 Разделяме на две части, и разточваме правоъгълни кори.
 С маслото и мажем всяка кора и ги навиваме на руло. Преди да навиете корите може да поръсите със стрити орехи или канела.





 Всяко руло режем на филийки които нареждаме на разстояние едно от друго в предварително намаслена тава.
 Оставяме да втасат за около 40 минути и печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса до златист цвят.
 Приготвяме сиропа и заливаме студената виенска баница с горещия сироп.
  Добре е баницата да отлежи със сиропа поне 12 часа.





Току що залята, блести под светлината на лампите.


1 коментар: