Продукти:
1 пакетче краве масло
1 кубче мая
щипка сол
3-4 яйца
400 мл прясно мляко
За сиропа:
5 ч. ч. вода
4 ч. ч. захар
Начин на приготвяне:
От яйцата, млякото, солта, маята и брашното замесваме меко тесто.
Разделяме на две части, и разточваме правоъгълни кори.
С маслото и мажем всяка кора и ги навиваме на руло. Преди да навиете корите може да поръсите със стрити орехи или канела.
Всяко руло режем на филийки които нареждаме на разстояние едно от друго в предварително намаслена тава.
Оставяме да втасат за около 40 минути и печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса до златист цвят.
Приготвяме сиропа и заливаме студената виенска баница с горещия сироп.
Добре е баницата да отлежи със сиропа поне 12 часа.
Току що залята, блести под светлината на лампите.
чудесна баница Диди :) Изглежда много апетитна и вкусна, и съм сигурна, че е такава :)
ОтговорИзтриване