понеделник, 10 февруари 2014 г.

ШОКОЛАДОВИ МЕДЕНКИ


Продукти:

400 гр. брашно (количеството е ориентир, важното е тестото да е меко)
1 ч. ч. захар
 какао на прах
2/3 ч. ч. олио
2 с. л. мед
1 ч. л. сода бикарбонат
1 капсула ванилия
2 яйца
портокаловите корички от 2-3 плода

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото, меда, содата и ванилията и отново се обърква. След това се добавят какаото и брашното. Сложете портокаловите корички и омесете. Тестото трябва да стане меко. Оформят се топчета с големина на орех и се изпичат в предвапително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Докато не съм забравила да ви напомня да ги наредите преди печене на разстояние едно от друго, защото при печене се надуват.

3 коментара: