понеделник, 10 февруари 2014 г.

БРИОШ-ПИТА С ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ

БРИОШ-ПИТА С ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ




Продукти:

 600 г. бяло брашно (може и малко повече)

250 мл. топло мляко

1/2 кубче прясна мая

100 г.  захар

100 г. меко краве масло (или маргарин)

2 яйца (1-ия жълтък за намазване)

 ванилия

течен шоколад около 200-300 г.

Начин на приготвяне:

 Разтваряте маята в топлото мляко с 1 с.л. захар и 1-2 с.л. брашно, изчаквате да втаса.  Пресявате си брашното, правите си кладенче в него, в което чуквате 1 яйце и 1 белтък, добавяте захарта, разтопеното масло и ванилията. Замесвате си меко тесто, което оставяте на топло да си почине (да втаса един път). Премесвате го отново и разточвате на кора с дебелина около 0.5 см. Намазвате кората плътно с мармалада, срязвате на две половини и всяка навивате на руло по дължина.

 Рулото нарязвате на охлюви с дебелина около 3 см. Подреждате ги в тавичка  върху хартия за печене на разстояние едно от друго.Оставя се да втаса, след което се намазва с жълтъка разбит с няколко капки олио и капки прясно мляко. Печем до златист цвят , в предварително загрята фурна на около 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар