БРИОШ-ПИТА С ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ
Продукти:
600 г. бяло брашно (може и малко повече)
250 мл. топло мляко
1/2 кубче прясна мая
100 г. захар
100 г. меко краве масло (или маргарин)
2 яйца (1-ия жълтък за намазване)
ванилия
течен шоколад около 200-300 г.
Начин на приготвяне:
Разтваряте маята в топлото мляко с 1 с.л. захар и 1-2 с.л. брашно, изчаквате да втаса. Пресявате си брашното, правите си кладенче в него, в което чуквате 1 яйце и 1 белтък, добавяте захарта, разтопеното масло и ванилията. Замесвате си меко тесто, което оставяте на топло да си почине (да втаса един път). Премесвате го отново и разточвате на кора с дебелина около 0.5 см. Намазвате кората плътно с мармалада, срязвате на две половини и всяка навивате на руло по дължина.
Рулото нарязвате на охлюви с дебелина около 3 см. Подреждате ги в тавичка върху хартия за печене на разстояние едно от друго.Оставя се да втаса, след което се намазва с жълтъка разбит с няколко капки олио и капки прясно мляко. Печем до златист цвят , в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар